DeepOcean-kontrakt i vasken

DeepOcean har avsluttet forhandlingene med Reliance Industries Limited i India. Det betyr at ordreboken reduseres med 900 millioner kroner.

Energi

Siden DeepOcean ble tildelt en kontrakt fra Reliance Industries Limited i India for levering av et flerbruks konstruksjonsstøtte fartøy med tilknyttede tjenester i august 2007 har det pågått forhandlinger for å komme frem til en endelig avtale. I disse forhandlingene har det vært svært vanskelig å komme frem til en akseptabel løsning og forhandlingene er nå avsluttet.DeepOcean og Reliance Industries har ikke klart å bli enige om en rekke gjenstående operasjonelle og tekniske forhold i løpet av de siste tre og en halv månedene. Følgelig er ordreboken til DeepOcean redusert med om lag 900 millioner.Som en følge av bruddet i forhandlingene vil ikke DeepOcean lenger ta REM Etive på charter slik det tidligere er annonsert.- DeepOcean har gjort sitt ytterste for å tilfredsstille kravene fra Reliance, og vi beklager at det ikke ble oppnådd enighet med dem. Det er imidlertid en grense for hvor mye kontraktsrisiko vi kan påta oss i ett markedet sammenlignet med det vi erfarer i andre deler av verden. Med dagens etterspørsel etter undervanns IMR tjenester kan vi nå fokusere mer på å tilby våre tjenester til andre klienter for operasjoner i Nordsjøen, Mexico, Brasil og Australia. For DeepOcean ser vi andre muligheter for neste år og de kommende år, sier administrerende direktør Kåre Johannes Lie i en kommentar.

Nyheter
Børs