Her er noe av det som styrer oljeprisen

Oljeprisen har falt på begge sider av Atlanteren den siste tiden. Analytiker forklarer hva som preger markedet.

Energi

London-handelen sender Brent-oljen for levering i januar ned 0,7 prosent til 87,90 dollar torsdag formiddag. Fallet i oljeprisen reflekterer etter hva analytikere erfarer blant annet en svak dollar, men også utviklingen i lagrene av amerikanske oljeprodukter.- Det er nok olje i markedet til å møte den nåværende etterspørselen, og dette er grunnen til at OPEC besluttet å holde produksjonen uendret, sier Tetsu Emori ved Astmax Futures ifølge Reuters.Den amerikanske oljen koster nå 86,44 dollar for ett fat, ned 1,05 dollar. Amerikanske oljepriser har falt mer enn 12 prosent fra toppen på 99,29 dollar nådd 21. november.Amerikanske myndigheter presenterte i går lagertall for forrige uke som viste et trekk på 8 millioner fat råolje, mens lagerbeholdningene for raffinerte produkter steg mye mer enn ventet.

Nyheter
Børs