Høyre krever redegjørelse om Snøhvit-utslipp

Høyre krever en redegjørelse fra regjeringen om hvorfor CO2-utslippene på StatoilHydros anlegg på Melkøya har blitt betydelig høyere enn beregnet.

Energi

- Jeg forventer at olje- og energiministeren og miljøvernministeren gir Stortinget en redegjørelse om hva som kommer til å bli utfallet og hva som kommer til å bli løsning på de problemene man nå har på snøhvitanlegget, sier Ivar Kristiansen, energipolitisk talsmann i Høyre, til NRK.Større enn planlagtTirsdag ble det kjent at StatoilHydros anlegg på Melkøya har sluppet ut langt større CO2-mengder enn planlagt. Bare fra 23. august til 23. oktober var utslippene fra såkalt fakling, det vil si brenning av overflødig gass fra produksjonen, på hele 1,099 millioner tonn, bare litt mindre enn selskapet på forhånd hadde beregnet for hele oppstartfasen på opptil ti måneder, skriver Aftenposten.- Dette er svært uheldig for Norge som miljønasjon, fastslår Kristiansen.- Hvis vi skal fortelle at vi skal bli best og er best i verden, så må vi lære å krype selv, og det betyr at vi må rydde opp i egen bakgård før vi skal slå på stortromma i utlandet, skriver Kristiansen til NRK.

Nyheter
Energi