Senior-flukt i StatoilHydro

Tre av fire seniorer i StatoilHydro takker ja til tilbud om gullpakke. Fallskjermene koster 3 til 4 milliarder kroner.

Energi

1.700 ansatte som blir 58 år eller eldre neste år, er tilbudt tidligpensjon med 70 prosent lønn i det fusjonerte StatoilHydro. Pensjonen beholdes selv om pensjonisten skulle få ny jobb.I snitt har de ansatte i denne gruppen en årslønn på 1,2 millioner kroner. 70 prosent pensjon betyr en årsinntekt på 840.000 kroner i året - før eventuelle ekstrainntekter. Flere av seniorene er allerede ansatt i andre oljeselskap.- Tilbudet er så godt at dersom du ikke tar imot, er det det sikreste tegn på at du ikke duger. Da kan du ikke regne, er omkvedet i Statoil-hovedkvarteret på Forus, skriver Stavanger Aftenblad.Rundt 2.500 ansatte blir overflødige etter StatoilHydro-fusjonen. Hvis 1.000 av seniorene går, vil utgiftene beløpe seg til 3 milliarder kroner. Hvis 1.500 går, stiger utgiftene til 4,5 milliarder. Skattebetalerne dekker 78 prosent av regningen.Nøkternt anslått har hver av seniorene 25 års erfaring fra selskapet og øvrig norsk oljevirksomhet. Det betyr at minst 25.000 år med kompetanse forsvinner fra selskapet. (©NTB)

Nyheter
Børs