Et russisk tilbud om å kjøpe Serbias statlige oljemonopol NIS har utløst full strid i Serbias regjering.Det er tilbudet fra det russiske selskapet Gazprom som har fått temperaturen til å stige hos flere av Serbias regjeringsmedlemmer, mens statsminister Vojislav Kostunica forsvarer tilbudet.Økonomiminister Mladjan Dinkic har kalt avtalen uanstendig og uakseptabel.- Tilbudet er ydmykende, sa Dinkic til nyhetsbyrået Reuters rett før nyttår.- De har tilbudt bare 400 millioner euro for 51 prosent av selskapet. Eiendommene alene er verdt 800 millioner, ifølge konservative anslag, og ikke medregnet forretningsvirksomheten eller markedsandeler.400 millioner euro tilsvarer knappe 3,2 milliarder kroner.Analytikere mener at den konservative og nasjonalistiske statsminister Kostunica vil akseptere tilbudet for å betale Russland for den politiske støtten i FN og andre steder i striden om Kosovo.Dagen etter økonomiministerens offentlige kritikk av avtalen ba statsminister Kostunica ham om å gå av fra en regjeringskommisjon som forbereder en energiavtale med Russland, meldte den private kringkastingen B92.Men Dinkic har så langt ikke gått av, og partene skal gi sin foreløpige godkjenning av planen 18. januar. (©NTB)