StatoilHydro skal, sammen med det russiske statsselskapet Gazprom og franske Total, bruke de neste to årene for å finne ut om de klarer en lønnsom utbygging av det gigantiske Stockman-feltet i Barentshavet.Startskuddet gikk 25. oktober, men den største jobber etter nyttår blir å sørge for at det kommer langt flere nordmenn til Moskva for det norske oljeselskapet.- Vi trenger egentlig folk til alle slags disipliner innen prosjekter og teknologi, sier StatoilHydros Russland-sjef Bengt Lie Hansen.Han vil ikke si nøyaktig hvor mange som trengs, men det medgis i selskapet at en dobling av dagens 45 ansatte ikke er en dårlig antakelse.- Det vil bli en betydelig økning av staben. Hvert av selskapene skal bidra med bemanning til det nye selskapet som skal se på selve utbyggingen. Stockman Development Company vil være ansvarlig for planlegging, finansiering og utbygging av første fase av Stockman, sier Lie Hansen til NTB. (©NTB)