Eni vil ikke føre Goliat-olje til land

Eni Norge bekrefter at de vil anbefale en utbyggingsløsning på oljefeltet Goliat som ikke betyr at oljen føres til land.

Energi

- Kriteriene som vi bruker, heller i favør av en offshoreløsning, sier, kommunikasjonssjef Jone Stangeland i Eni Norge til NRK.Det har vært et samstemt krav fra nordnorske politikere at Goliat-oljen skal føres til land for å gi så mange arbeidsplasser som mulig. Finnmark SV har sluttet opp om utspillet stortingsrepresentant Alf E. Jakobsen (Ap) kom med i januar der han mener at oljen bør bli liggende dersom det ikke er lønnsomt å føre oljen til land. Bare FrPs stortingsrepresentant fra Finnmark, Jan Henrik Fredriksen, mener at Eni må få bestemme selv.Dersom Eni Norge får bestemme, vil de fraråde ilandføring.- Dersom vi bygger ut Goliat med en bunnramme og oljeledning med full prosessering på land, så vil det vanskeliggjøre videreutvikling og tilknytning av eksisterende funn og eventuelt nye funn, som ligger nær Goliat sier Stangeland til NRK.Styringskomiteen for Goliat-lisensen skal ta endelig stilling til utbyggingsløsning når de møtes i slutten av februar. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv