Første passasjerfly på biodrivstoff har lettet

Verdens første kommersielle fly på biodrivstoff tok søndag av fra Heathrow flyplass i London.

Energi

Virgin Atlantics jumbojet fløy til Nederland på sin første prøveflyging.- Dette gjennombruddet vil hjelpe Virgin Atlantic til å fly med et rent drivstoff tidligere enn forventet. Demonstrasjonsflygingen vil gi oss viktig kunnskap som vi kan bruke til å minke våre karbonutslipp drastisk, sier selskapets president Richard Branson.Men det er usikkert om biodrivstoff er veien å gå.- Det er bra at noen som Richard Branson er villig til å putte noen av sine milliarder inn i et eksperiment som har som mål å redusere flytrafikkens innvirkning på klimaforandringene, sier analytiker James Halstead.- Men det er mange ubesvarte spørsmål knyttet til biodrivstoffets rolle i kampen mot klimaforandringene, legger han til.Virgin Atlantic mener at flyet på biobrensel vil produsere mye lavere CO2-utslipp enn vanlige fly, men det vil ta uker å analysere data fra søndagens prøveflyging. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv