Bush vil åpne for mer oljeleting i USA

USAs president George W. Bush ber Kongressen oppheve forbudet mot oljeboring til havs.

George W. Bush - Foto: Bloomberg / Finansavisen
Energi

Bush vil komme med en kunngjøring om energipolitikk onsdag, opplyser Det hvite hus.- Med bensinpriser over 4 dollar per gallon (vel 5 kroner literen) vil han også eksplisitt be Kongressen oppheve forbudet mot trygg miljøvennlig offshore oljeboring, sier Dana Perino, talskvinne for Det hvite hus.Moratoriet mot oljeboring på det meste av USAs kontinentalsokkel, både utenfor øst- og vestkysten, har stått ved lag. Det ble innført av frykt for miljøskader.Også republikanernes presidentkandidat John McCain gikk tirsdag inn for å øke USAs egen oljeproduksjon, ved å utvinne kjente reserver som til nå har ligget urørt av miljøgrunner.- Jeg tror det er på tide å oppheve disse restriksjonene og ta våre egne ressurser i bruk, sa McCain.- Den riktigste veien til større energisikkerhet er å produsere mer, bruke mindre og finne nye energikilder, sa McCain til tilhengere i Texas.McCain prøver å distansere seg fra Bush med en langt mer klimavennlig politikk, men han har samtidig foreslått en midlertidig oppheving av bensinavgiften. (©NTB)

Nyheter
Politikk