Bush kjente til kurder-avtale

Amerikanske myndigheter kjente til Hunt Oils arbeid mot en oljeavtale med De kurdiske regionale myndighetene

Foto:PA Resources

Amerikanske myndigheter skal ha kjent til Hunt Oils arbeid mot en oljeavtale med De kurdiske regionale myndighetene (KRG), og skal også delvis ha oppmuntret til denne avtalen.Det fremgår av papirer som kontrollkomiteen i Representantenes Hus nå har offentliggjort, skriver Washington Post og New York Times torsdag.Representanter for Bush-administrasjonen skal ikke ha protestert mot arbeidet, og en representant for Næringsdepartementet skal til og med ha gitt oppmuntrende tilbakemeldinger.Det amerikanske utenriksdepartementet har tidligere offisielt gått ut mot at oljeselskapene skal inngå oljekontrakter direkte med De kurdiske regionale myndighetene før det foreligger et nytt nasjonalt lovsett, heter det fra TDN Finans. De uttalte etter at Hunt-avtalen ble kjent at det skjedde på tross av deres råd, og at de hadde advart mot å gå med på en slik avtale.