- Da kan vi få et raskt fall i oljeprisen

Oljeprisen er ned fra rekordnivåene, men viser fortsatt oppgang i dagens handel. BI-professor Øystein Noreng peker på hva som kan få oljeprisen raskt ned.

Professor Øystein Noreng. Foto: Finansavisen

Oljeprisen holder seg høy torsdag ettermiddag, men er litt ned fra rekordnivåene tidligere i dag.Brent-olje for levering i august handles for 145,18 dollar fatet. Det er opp 92 cent i dagens handel, men ned fra all time high på 146,69 dollar fatet. WTI-frontkontrakten handles for 143,84 dollar fatet, opp 27 cent i dag. Rekorden her er på 145,52 dollar fatet.- Markedet diskonterer - tar høyde for - en konflikt med Iran. Hvis det skulle komme til en forståelse mellom USA og Iran, for eksempel ved at begge land får nye presidenter og kommer på talefot, kan man få et raskt prisfall, sier BI-professor Øystein Noreng til NTB.