DNO-innsidere solgte seg ut før melding fra Irak

BI-professor sier dette om meldingen: - Klart signal om at DNO ikke er velkommen i Irak.

Foto: iStockPhoto

I dag presenterte de sentralirakiske oljemyndighetene i Bagdad hvilke selskaper de ønsket å samarbeide med .Øystein Noreng ved Handelshøyskolen BI er en av landets fremste eksperter både på Irak og internasjonal oljeøkonomi, og han sier i klartekst til Dagbladet.no i dag:- Dette er et klart signal om at DNO absolutt ikke er velkommen i Irak for framtiden, i hvert fall ikke der Bagdad bestemmer, sier Noreng til Dagbladet.no.Øystein Noreng er professor i petroleumsøkonomi ved Handelshøyskolen BI.InnsidereInnsidesalget i mandagens handel blant DNO-ledelsen kan ha vært et tidlig rødt flagg i forbindelse med den påståtte avvisningen i Irak.Denne meldingen kom fra selskapet om salget i dag:Ifølge en melding fra DNO har administrerende direktør Helge Eide og visestyreformann Trygve Bruvik solgt henholdsvis 800.000 og 500.000 DNO-aksjer til kurs 10,967 kroner, melder Reuters. Bakgrunnen for salget er skattebetalinger relatert til transaksjoner i DNO-aksjen i 2007.Ifølge Reuters eier Eide etter dette 1,6 millioner aksjer, mens Bruvik eier 1,5 millioner aksjer.