Militærøvelser i Iran

Irans revolusjonsgarde innledet mandag en større militærøvelse, samme dagen som den amerikanske marinen deltok i en øvelse i Persiabukta.

F-35 Foto: Scanpix

Irans revolusjonsgarde innledet mandag en større militærøvelse, samme dagen som den amerikanske marinen deltok i en øvelse i Persiabukta.Både iransk marine og luftvåpen var involvert i øvelsen, melder nyhetsbyråene Fars og Mehr. Meldingene gir ingen informasjon om hvor øvelsen fant sted, men revolusjonsgarden trener ofte i Persiabukta.Mandag var to amerikanske krigsskip med i en militærøvelse sammen med et britisk og et bahrainsk skip i Persiabukta.Etter at The New York Times skrev om en omfattende israelsk militærøvelse i juni, er det blitt spekulert på om det planlegges et angrep på Iran på grunn av landets omstridte atomprogram.