Nok en Oljeprisrekord - både i dollar og kroner

Usikkerheten i Iran sendte oljen over 140 dollar fatet, mens oljelagertallene dyttet oljen inn i nye rekordpriser.

Foto: iStockPhoto

Et fat nordsjøolje med levering i august omsettes for 143,28 dollar fatet mens den amerikanske lettoljen omsettes for 142,73 dollar fatet.Den høyeste noteringen for nordsjøoljen i dag var på 143,83 dollar fatet - og dette er ny prisrekord. Prisrekorden for olje nominert i norske kroner er også slått - nå omsettes den for 726,16 kroner fatet. I statsbudsjettet er oljeprisen satt til 500 kroner.OljelagreAmerikanske råoljelagre falt 2,0 millioner fat til 299,8 millioner fat i forrige uke, viser tall fra landets energidepartement (DOE).Det var ifølge Bloomberg ventet en lagerøkning på 0,5 millioner fat i perioden.IranDet er mange som mener Israel vil angripe iranske atomanlegg i den nærmeste tid. Dette vil påvirke Irans oljeleveranser, og kan sende prisen gjennom taket.- Et angrep vil nok umiddelbart sende prisen på olje over 150 dollar. Det vil nok skje så å si på sekundet. Husk bare hva som skjedde da Tyrkia gikk inn i Nord-Irak for litt siden. I dette området er det ikke særlig stor oljeproduksjon. Likevel spratt prisen opp 4-5 dollar umiddelbart da nyheten ble kjent, sier oljeanalytiker Thina Saltvedt til HegnarOnline.