Oljen faller under 140-dollar

Oljen omsettes nå under 140-dollargrensen, mens Iran-situasjonen fortsatt er anspent.

Rørledning i Alaska Foto: BP.com

Et fat nordsjøolje med leveranse i august omsettes i skrivende stund for 138,89 dollar fatet, ned nesten 3 dollar i dagens handel. Den amerikanske lettoljen handles for 138,57 dollar fatet.Stormer i Atlanterhavet avtar, og risikoen for avbrutte leveranser i den forbindelse er lavere. Oljen faller blant annet som følge av dette, melder Reuters.Dollaren styrker seg i tillegg, som også påvirker oljeprisen nedover.StatoilHydro fallet 1,81 prosent i dagens handel.IranSituasjonen i Iran er fortsatt meget anspent, og dette er med på å holde oljeprisen høy.Iran vil angripe Israel og amerikanske skip dersom landet blir angrepet.Det sier en talsmann for ayatollah Ali Khamene, melder Bloomberg.