Oljen i 145 dollar i natt

I natt kom nok en oljeprisrekord - nå har oljen passert 145-dollargrensen.

Foto: iStockPhoto

Et fat nordsjøolje omsettes nå for 144,90 dollar fatet med augustleveranse, mens den i natt ble handlet for 145,11 dollar fatet.Oljeprisen i norkse kroner ligger nå på nye rekordnivåer - 733,18 kroner fatet.HedgereI dagens oljekommentar på CNBC trakk kanalen frem at oljeprisen kan være drevet av hedging for de som ser at oljeprisen kun går en vei, og forsøker å sikre sin fremtidig bunnlinje på slik vis. Store flyselskaper er mulige kandidater til slik hedging.OljelagreAmerikanske råoljelagre falt 2,0 millioner fat til 299,8 millioner fat i forrige uke, viser tall fra landets energidepartement (DOE).Det var ifølge Bloomberg ventet en lagerøkning på 0,5 millioner fat i perioden.IranDet er mange som mener Israel vil angripe iranske atomanlegg i den nærmeste tid. Dette vil påvirke Irans oljeleveranser, og kan sende prisen gjennom taket.- Et angrep vil nok umiddelbart sende prisen på olje over 150 dollar. Det vil nok skje så å si på sekundet. Husk bare hva som skjedde da Tyrkia gikk inn i Nord-Irak for litt siden. I dette området er det ikke særlig stor oljeproduksjon. Likevel spratt prisen opp 4-5 dollar umiddelbart da nyheten ble kjent, sier oljeanalytiker Thina Saltvedt til HegnarOnline.