Oljeprisen dundrer gjennom 146 dollar

Oljeprisen fortsetter å stige og Brent-oljen suser nå gjennom 146 dollar. Det tilsvarer mer enn 740 kroner fatet.

Foto: iStockPhoto

Oljeprisen stiger videre og Brent-oljen fort levering i august dundrer torsdag gjennom 146 dollar. På det høyeste i dag er Brent-oljen nortert så høyt som 146,34 dollar. Det er ny alI-time high. I skrivende stund er den litt tilbake, til 146,15 dollar.I norske kroner snakker vi da om en pris på over 740 kroner, som er 240 kroner over det Regjeringen har lagt til grunn i sitt reviderte nasjonalbudsjett, og mer enn det dobbelt fra det opprinnelige budsjettet i fjor høst på 360 kroner. Oljeprisen ligger nå altså henholdsvis 48 og 105 proset over det Regjeringen trodde for et par måneder siden, og for 9 måneder siden.Basert på den oljeprisen regner Regjeringen med at statens netto kontantstrøm fra petroleumsvirksomheten blir 356 miliarder kroner i 2008 og en avsetning til Statens pensjonsfond - Utland på 343 milliarder kroner.Også den amerikanske lettoljen holder seg i rekordterroitorium og omsettes nå for rundt 145,7 dollar i elektronisk handel på råvarebørsen i New York.Les også: Oljeprisen kan være 150 dollar om kort tid (1. juli 2008)