Oljeprisen dundrer ned fem dollar

Oljeprisen er i fritt fall tirsdag ettermiddag. Dette er årsaken.

Rørledning i Alaska Foto: BP.com

Oljeprisen har falt kraftig tirsdag ettermiddag.Brent for august-levering handles nå for 137 dollar jevnt, ned hele 4,87 dollar i dagens handel. WTI-frontkontrakten handles for 136,27 dollar fatet, ned 5,10 dollar fatet.Ifølge Reuters er det en sterkere dollar, lavere bekymringer for en orkan ute i Atlanterhavet, kategori 3 stormen Bertha, og fallende priser på raffinerte produkter som senker oljeprisen.I tillegg har Texas-milliardæren og oljemagnaten, nå hegdefond-sjefen, T. Boone Pickens, i dag forklart sin "Pickens Plan" for å redusere USAs avhengighet av olje. Han mener at oljeetterspørselen i USA kan reduseres med en tredjedel i løpet av to år, og således kutte etterspørselen med 6 millioner fat daglig, fra rundt 20 millioner fat til rundt 14 millioner fat.Han mener vindkraft og naturgass kan erstatte dette behovet, og har allered begynt å bygge en enorm vindmøllepark i Sweetwater, Texas. Han står, i følge Marketwatch.com, også bak selskapet Clean Energy Fuels, som driver "bensinstasjoner" med naturgass for storbrukere.Han vil nå også ha presidentkandidatene til å fokusere på den utfordringen USA står overfor, ved at landet nå importerer nær 70 prosent av det daglige oljebehovet. Det må finnes alternativer til å importere olje for 700 milliarder dollar i året, mener han.