OPEC tviler på oljeetterspørselen

OPEC-president Chakib Khelil sa tirsdag at organisasjonen er usikker på om etterspørselen etter olje er stor nok til å rettferdiggjøre en økning i produksjonen.

Foto: Scanpix

Prisen på olje har steget jevnt og trutt i flere måneder, men presidenten i Organisasjonen av oljeeksporterende land (OPEC), Chakib Khelil, opplyste tirsdag at organisasjonen ikke føler seg sikker på om etterspørselen vil vare.- Vår bekymring dreier seg om hvorvidt etterspørselen vil holde seg stabil eller ikke, sa Khelil.OPEC står for 40 prosent av verdens oljeproduksjon og har i lengre tid vært under hardt press for å pumpe opp mer olje.Om produksjonen skal økes betraktelig, må det gjøres store investeringer i blant annet infrastruktur i OPEC-landene. OPEC frykter disse investeringene ikke vil lønne seg om etterspørselen etter olje faller. (©NTB)