Saksøker norsk oljeselskap

Et amerikansk oljeselskap har saksøkt det norske oljeselskapet for påståtte bestikkelser og korrupsjon i utlandet.

Rørledning i Alaska Foto: BP.com

På slutten av 1990-tallet sto amerikanske Jack Grynberg (76) fra Denver og flere store oljeselskaper ansvarlig for korrupsjon og bestikkelser i Kasakhstan.Selskapet Grynberg Production mener nå at det uskyldig ble trukket inn i ulovlig virksomhet og har tapt penger på grunn av StatoilHydro, skriver Dagens Næringsliv. Grynberg har saksøkt den norske oljegiganten fordi han mener Statoil sikret seg tilgang til oljeressursene i Kasakhstan på ulovlig vis.- Vi anser søksmålet som fullstendig grunnløst, og vi har bedt retten om å avvise hele saken, sier informasjonssjef Kjersti Tvedt Morstøl i StatoilHydro til avisen.Morstøl påpeker at Grynberg er en mann som har vært involvert i en rekke rettssaker mot et stort antall selskaper.- Når han nå reiser nye krav mot oss, anser vi det for å være et forsøk på å få ut mer penger, sier informasjonssjefen.Ifølge Dagens Næringsliv har selskapet i hele vår jobbet for å få avvist saken. (©NTB)