- Selg billig olje til fattige

Venezuelas president Hugo Chavez mener OPEC må sørge for at verdens 50 fattigste land ikke rammes for hardt av den stigende oljeprisen.

Foto:PA Resources

- OPEC, eller noen av medlemslandene, bør ta ansvar for å forsyne disse landene gjennom spesielle ordninger, subsidier, gaver eller avtaler. Det kommer ikke til å gjøre oss verken rikere eller fattigere, sa Chavez på et møte for landene i den alliansefrie bevegelsen torsdag.Presidenten spår at oljeprisen vil fortsette å stige på grunn av den spente situasjonen mellom USA og oljeproduserende land som Iran og Venezuela, og fordi verdens petroleumsreserver minsker samtidig som etterspørselen øker.- Vi bør ikke tillate at prisen for et oljefat rammer fattige land hardt, sa Chavez på møtet som ble holdt på Isla Margarita utenfor nordkysten av Venezuela, som har vært medlem av OPEC siden oljekartellet ble dannet i 1960. (©NTB)