Svekket miljøengasjementet i USA

De høye bensinprisene har ført til betydelige endringer i amerikanernes syn på energitilførsel og miljøvern.

Foto: Scanpix

De høye bensinprisene har ført til betydelige endringer i amerikanernes syn på energitilførsel og miljøvern.En ny meningsmåling viser at 47 prosent mener ny oljeboring og bygging av flere kraftverk bør ha høyeste prioritet. Kun 35 prosent mente det samme for fem måneder siden.Andelen som mener økende energitilførsel er viktigere enn å beskytte miljøet, har økt fra 54 prosent i februar til 60 prosent i slutten av juni. I samme periode har bensinprisen økt fra rundt 3 dollar til over 4 dollar per gallon - en enhet som tilsvarer 3,8 liter.- Dette viser den reelle påvirkningen de stigende bensinprisene har, sier Carroll Doherty fra Pew-instituttet som har utført undersøkelsen.