- Den geopolitisk uroen i kjølvannet av USAs avtale med Polen om et rakettskjold eskalerte i går ved at Russland uttalte at de ville reagere med mer enn diplomatiske protester. Den tøffe ordbruken førte til at frykten steg for at oljetilbudet fra Russland skal bli forstyrret, skriver DnB NOR i sin morgenrapport.Kronen nyter "som vanlig" godt av den høye oljeprisen
- Oljeprisen steg derfor kraftig, med rundt fem dollar fatet. Dette sendte dollaren svakere. Eller er det motsatt? Her er det delte meninger (og vi kommer snart med et analysenotat på dette), men igjen så beveget oljeprisen og dollaren seg i motsatte retninger. Den norske kronen nøt også som vanlig godt av oljeprisoppgangen. Den styrket seg mot alle de store valutaene, skriver DnB NOR om den norske kronen.USDNOK: 5,3511 EURNOK: 7,9354 EURUSD: 1,48272 GBPNOK: 9,9458 USDJPY: 109,311, og følg valutaene live som eneste gratis livevaluta-tjeneste i Norge.