DnB NOR Markets tror på sterk oljepris

DnB NOR Markets tror på en sterk oljepris fremover.

Foto: iStockphoto
Energi

Oljeprisen duppet under 100 dollar fatet i går kveld, men dette påvirker ikke DnB NOR Markets syn av oljeprisen."Vi tror på et fortsatt sterkt oljemarked i de kommende måneder og de nærmeste år. Vi ser små sjanser for at vi skal falle tilbake til nivåer under 80 $/fat som snittpris. Selv om det i de kommende uker/måneder er stor sjanse for at både Brent og WTI blir handlet under 100 $/fat tror vi markedet vil styrke seg over 100 $/fat igjen over tid. Vi tror fremdeles at snittprisen vil bli godt over 100 $/fat for 2009", skriver de i en kommentar til HegnarOnline.Organisasjonen av oljeeksporterende land (OPEC) besluttet onsdag å kutte overproduksjonen med 520.000 fat daglig de neste 40 dagene."Hovedårsakene til at vi fortsatt er positive til oljeprisene er skuffende Non-OPEC produksjon, stadig stigende kostnader for de nye oljefatene som bringes til markedet, nasjonalisering av oljeressurser og troen på at første generasjon biofuel ikke vil komme til å vokse like fort i produksjon som de siste tre årene, pga. politisk backlash. Det at OPEC kommuniserte produksjonskutt på sitt møte i natt styrker også vårt syn på at kartellet vil forsvare nåværende prisnivåer. Vi ser en nedsiderisiko hvis vi får en kollaps i etterspørselen etter olje i Asia, Midt-Østen og Latin-Amerika, men dette er langt fra vårt base-case. Så langt er det kun USA som kan vise til en meningsfull reduksjon i oljeetterspørsel.", skriver de.

Nyheter
Næringsliv