Stjerneanalytiker spår fantastisk marked

Verdens kanskje aller fremste rigganalytiker spår et "fantastisk bra marked" i mange år fremover.

Publisert 12. sep. 2008 kl. 07.51
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 11.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 109 ord
Foto: Finansavisen

Verdens kanskje aller fremste rigganalytiker, Gavin Strachan fra ODS-Petrodata, er ikke i tvil, skriver Finansavisen.- Markedet for flytere vil være fantastisk bra i mange år fremover. I jack-up-segmentet kan det imidlertid bli langt tyngre om et par år allerede, hevder han.- Det vil bli etterspørselspress i alle regioner fremover og da spesielt på dypt vann. Det et klart behov for at det bygges langt flere halvt nedsenkbare borerigger og boreskip fremover. Vil dere være med på å finansiere dem?, sa han på Paretos olje- og offshorekonferanse i går.Analytikeren deler ifølge avisen Seadrill-sjef Alf C. Thorkildsen syn om at vi vil få se dagrater på over 700.000 dollar i år.