Detaljhandel-, bank- og flyaksjer var blant gårsdgens vinnere på Wall Street. Det var likevel ikke nok til å demme opp for det kraftige fallet innen IT-, energi- og råvaresektoren som bidro til å sende
. Olje- og oljeserviceindeksen (XOI og OSX) falt kraftig tilbake med henholdsvis -4,11 prosent og -5,4 prosent, til tross for at oljeprisen krabbet over 110 dollar fatet utover kvelden. Oljeprisen har falt raskt tilbake de siste dagene. Tirsdag falt WTI-oljen (frontkontrakten) hele 5,75 dollar fatet, mens dollaren styrket seg til 1,4495 mot euro, noe som er det sterkest nivået siden 8. februar. Det er også klart at USA vil bruke 250.000 fat olje fra landets strategiske oljereserver for å bøte på effekten av orkanen Gustav.Verken Gustav eller andre forstyrrelser i oljeproduksjonen har trigget de prisøkningene vi vanligvis kan forvente. Avtagende (Europa og USA) og tegn til avtagende etterspørsel (Kina) etter olje- og oljeprodukter ser ut til å veie tungt i markedet. Dermed kan det være duket for testing av nivåene helt ned mot 100 dollar fatet de nærmeste ukene, før vi går inn i en kaldere periode i Q4. Etterspørselen tar seg normalt opp med 1-1,5 millioner fat per dag de siste månedene frem mot årsskifte.Oljeprisen (brent-oktober) ligger på 107,80 dollar fatet, mens den amerikanske frontkontrakten (WTI) vaker rundt 109,10 dollar fatet. Det er tilnærmet uforandret fra da Oslo Børs stengte dørene tirsdag. Ellers ser markedet frem mot OPEC-møtet 9. september. Hva vil kartellet gjøre dersom det kraftige prisfallet fortsetter de neste dagene? I går fikk vi tall for utviklingen i den amerikanske industrien i form av ISM-indeksen som falt til 49,9 for august, fra 50,0 i juli. Det var i tråd med forventningene og ga ingen umiddelbare store utslag i aksjemarkedet.I dag kommer tall for fabrikkordrene i USA. De er forventet å vise en vekst på 0,8 prosent. Det kommer også tall for bilsalget i landet. I eurosonen slippes tall for detaljhandelen i juli og BNP-utviklingen i andre kvartal. Torsdag og fredag slippes denne ukens viktigste nøkkeltall og overraskende avvik vil definitivt kunne påvirke børsutviklingen (se oversikt i bunn).Frontline og Questerre utmerket seg på den negative siden blant de norske aksjene i USA og Canada tirsdag. Questerre kom midnatt med en oppdatering fra . StatoilHydro og resten av de norske aksjene notert i USA er tilnærmet uforandret i forhold til gårsdagens sluttkurs i Oslo. Lyspunktet er Transeuro som kan ha noe å gå på fra start i dag. Mer .Petrobras skal ha gjort et oljefunn i Brasil på BM-CAL-5 blokken der Norse Energy har en eierandel på 18,33 prosent. Det skal være for tidlig å si noe om størrelsen på funnet. . Artumas har annonsert at myndighetene i Tanzania har gitt selskapet tillatelse til å gjennomføre forhandlinger med relevante parter for eksport av naturgass (CNG) til kunder i Mombasa, Kenya. Les . Aker Philadelphia Shipyard noteres ex-utbytte på 2,50 kroner fra og med i dag.Det går mot nok en dårlig dag for markedene i Asia. Morgan Stanleys stillehavsindeks (MSCIAPI) er ned 0,7 prosent til 120,20 og er på vei mot sin laveste sluttnotering siden 19. juli 2006, skriver Bloomberg News. Råvare- og energiaksjer står for det største fallet blant indeksens ti industrigrupper. På den positive siden stiger China Huiyuan Juice Group Ltd. 167 prosent i Hong Kong etter at Coca-Cola har lagt 2,3 milliarder på bordet for å kjøpe den kinesiske fruktjuice-produsenten. Også flyaksjene opplever en god dag i Asia.Det går mot en spennende åpning på Oslo Børs. Med få nøkkeltall og resultater kan retningen til oljeprisen igjen legge føringen for børsutviklingen. En fyldig gjennomgang av børsdagen får du på Vi skal blant høre om han tror det er sannsynlig at snittprisen på olje kan falle under 100 dollar fatet i 2008.