Aker Solutions stuper videre

- Det er mye psykologi her og med litt skuffende resultater og usikkerhet får man juling, sier analytiker i forbindelse med Aker Solutions.

Aker Solutions - Foto: Selskapet
Energi

Aker Solutions er ned nye 11 prosent til 29,80 kroner. Aksjen har stupt 44,7 prosent den siste uken.- Det er mye psykologi her og med litt skuffende resultater og usikkerhet får man juling. Det har de til de grader fått, sier analytiker Gøran Andreassen i Fondsfinans.Selskapet sliter med kostnadsoverskrideler og forsinkelse. Andreassen peker også på negativ konstantstrøm og økende arbeidskapital som andre negative faktorer.- Når det gjelder gjelden, er det ikke noe fare for at de ikke klarer å betjene den, sier han.Ifølge analytikeren er kutt i oljeselskapenes investeringer blitt et tema med lavere oljepris.- Jeg mener Aker Solutions er godt posisjonert med tanke på det. De er veldig diversifisert i forhold til andre selskaper og har en fleksibel ressursbase innen ED&S og Process & Construction. Skulle det bli verre enn vi tror, skulle det ikke koste dem for mye å redusere i bemanningen, sier han.

Nyheter
Børs