Oljeprisen faller videre - nærmer seg 50-tallet

Oljeprisen fortsetter nedturen fredag morgen. Råvarestrateg forklarer.

Foto: iStockphoto
Energi

Oljeprisen falt torsdag for andre dag på rad, etter at negativ BNP-vekst i USA i 3. kvartal ifølge Reuters flyttet fokus tilbake til lavere etterspørsel fra verdens største oljeforbruker.Råvareprisene falt, og dollaren tynget ogsåWTI desember-olje falt 2,3 prosent og sluttet på 65,96 dollar fatet på råvarebørsen i New York. Utviklingen fortsetter fredag morgen, og kontrakten handles for 64,57 dollar fatet, ned 2,1 prosent i dagens handel. Oljeprisen er ifølge Reuters på vei mot en nedgang på 35 prosent i oktober, noe som vil være verste månedlige fallet noensinne.Brent desember-olje handles for 62,20 dollar fatet fredag morgen. Dette tilsvarer en nedgang på 2,4 prosent i dagens handel.- Bekymringene for at svake utsikter for internasjonal økonomi vil ramme oljeforbruket, fortsetter å være en negativ faktor for oljeprisen, skriver råvarestrateg David Moore hos Commonwealth Bank of Australia ifølge nyhetsbyrået i et notat.

Nyheter
Børs