Åsne Seierstad, Ikea og Attac vil stanse norsk oljeleting i u-land

Det er litt av en forsamling som kommer med råd til miljø- og utviklingsminister Erik Solheim om norsk oljeleting i u-land.

Åsne Seierstad - Foto: Scanpix

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheims utvalg ønsker at Norge skal vise solidaritet med fattige land ved å utsette oljeleting i fem år.Et flertall i utvalgets 17 medlemmer ønsker en stans i påvente av en ny klimaavtale, skriver VG.- Fem års stans i utlysning av nye blokker vil langt på vei legge store deler av oljeindustrien død. Norge som oljenasjon vil stanse opp. Dette er ikke en virksomhet man kan slå av og på, slik utvalget tydeligvis mener, sier administrerende direktør Per Terje Vold i Oljeindustriens Landsforening (OLF).Blant representantene i Solheims utvalg er forfatter Åsne Seierstad, møbelkjeden Ikea og organisasjonen Attac. Fristen for å uttale seg om forslaget om å vente med tildeling til Norge kjenner sine forpliktelser i en ny klimaavtale gikk ut ved nyttår. (©NTB)