- Aksjen kan doble seg

Selv om DnB NOR Markets mener Seabird kan doble seg i verdi, finnes det et enda bedre alternativ på børsen.

PGS Petroleum Geo-Services seismikk landseismikk Texas Kenedy Foto: Finansavisen

DnB NOR Markets mener dagens oppdatering fra Seabird bør kunne være nøytral for aksjekursen.- Med utfordringer på gjeldssiden ligger fokus uansett på selskapet balansesituasjon, heter det i dagens morgenrapport.DnB NOR Markets har en kjøpsanbefaling på Seabird med et kursmål på syv kroner per aksje, men risikoen er relativt høy og meglerhuset foretrekker fortsatt PGS innenfor dette segmentet.Seismikkselskapet meldte i morges at det oppnådde en flåteutnyttelse på 77 prosent i fjerde kvartal 2008, mot 84 prosent i tredje kvartal. For 2008 som helhet var utnyttelsen på 83 prosent.Selskapet venter inntekter på 55-57 mllioner dollar i fjerde kvartal og 205-207 millioner dollar i 2008.Seabird faller 2,6 prosent til 3,41 kroner.