Analytiker: Disse vil få det tøffest i sol

- Ingen i solsektoren er immune mot effektene fra kredittskvisen, mener analytiker. Men noen får det tøffere enn andre.

Analytikere tror 2009 blir et tøft år for mange i solsektoren, og Arctic Securities mener ifølge TDN Finans det særlig gjelder celle- og modulprodusenter.- Til tross for at ingen er immune mot effektene fra kredittskvisen, tror vi aktører i oppstrømsdelen av verdikjeden vil merke skvisen mindre enn i nedstrømsegmentet, og de med langsiktige kontraktstrukturer har en mer forsvarbar posisjon enn spotaktører, går det frem av en oppdatering nyhetsbyrået viser til.Når det gjelder REC, peker Arctic-analytiker Eivind Bergkåsa på at selskapet allerede har solgt hoveddelen av silisium- og waferproduksjonen på lange kontrakter til forhåndsavtalte priser. Han anbefaler kjøp av aksjen, med kursmål 140 kroner.- REC har målsetning om å doble produksjonskapasiteten på tvers av verdikjeden i 2009 og vi vurderer derfor ekspansjonsrisikoen som hovedrisikoen, skriver han ifølge TDN Finans.