EU vil gjerne ha mer gass fra Norge

Gjentatte problemer med leveringen fra Russland har gjort at EU i lang tid har jobbet med alternativer for å bli mindre avhengig av russisk gass.

Nyhamna i Aukra kommune i oktober. Herfra kommer gassen inn fra Ormen Lange-feltet - Foto: Scanpix

Spørsmålet har jevnlig vært diskutert med Norge, som er den nest største gasseksportøren til EU.- Vi vil alltid ha så mye gass som Norge kan levere, men det er helt uavhengig av den aktuelle situasjonen, sier Ferran Tarradellas Espuny, som er talsmann for EUs energikommissær til NTB.- Norge er en pålitelig leverandør, og vi importerer allerede en stor andel gass fra Norge, legger han til.Samtidig kjenner EU godt til at Norge ikke har kapasitet til å levere mer enn det man gjør i dag, hvor nesten all gassproduksjon går til kontinentet.StatoilHydro har allerede gjort det klart at selskapet ikke har kapasitet til å fylle eventuelle hull i forsyningen fra Russland. (©NTB)