Her er analytikeren som traff blink

Analytikere som uttaler seg i media får ofte heftige skyllebøtter dersom det i etterkant viser seg at de bommet. Så langt er det imidlertid ingen som kan "skyte" på Lill Sandvik.

Energimarkedsanalytiker Jill Sandvik traff blink - Foto: Finansavisen/David A. Tyo - Creative Commons
Energi
Oljeanalytiker Lill Sandvik i First Securities kan være relativt godt fornøyd med prisspådommen hun kom med for drøyt en uke siden her på HegnarOnline.Vi tok kontakt med henne for å høre hennes syn på oljeprisens videre ferd, etter at det sorte gull hadde klatret 33 prosent på usle to uker.Spørsmålet var om oljeprisen på kort sikt kom til å fortsette oppover. Sandvik var imidlertid skeptisk.- Så lenge det ikke blir eskalering i konflikten i Midtøsten, så vil nok prisen på olje stabilisere seg eller gå litt ned. Den generelt dårlige økonomien i verden vil sørge for det. Prisen skal opp i løpet av året, men ikke i løpet av de neste 14 dagene, sa Sandvik til HegnarOnline den gang.Og bedre treff enn dette kan man vel ikke be analytikere om å komme med.Oljeprisen har som kjent snudd akkurat slik Sandvik sa den kom til å gjøre, og etter å ha flørtet med nivåer over 50 dollar, er vi nå igjen tilbake på rundt 42/43 per fat hva gjelder nordsjøoljen.