Kruttsterk olje fortsetter oppover

I går var oljeprisen igjen tilbake på 50-tallet, og tirsdag fortsetter det sorte gull og stige.

Foto: Scanpix

I går brøt oljeprisen gjennom 50-nivået, og et fat med nordsjøolje kostet på det meste 50,05 dollar.- Problemene i Gaza har gjort markedet nervøst, sa en risikoanalytiker til Bloomberg om hvorfor prisen fortsetter å stige.Også tirsdag morgen har oljeprisen holdt seg høy, og fatet har igjen brutt gjennom 50-nivået etter at den falt under mot slutten av gårsdagen.Et fat med nordsjøolje med levering i februar omsettes nå for 50,84 dollar, opp 2,46 prosent eller 1,22 dollar siden døgnet skiftet.WTI-oljen, den amerikanske lettoljen, omsettes for 49,58 dollar per fat, opp 1,56 prosent eller 0,76 dollar siden i går.I går uttalte oljeanalytiker Lill Sandvik til HegnarOnline at hun tror oljeprisen kommer til å stabilisere seg de neste 14 dagene.- Så lenge det ikke blir eskalering i konflikten i Midtøsten, så vil nok prisen på olje stabilisere seg eller faktisk kunne gå litt ned. Den generelt dårlige økonomien i verden vil sørge for det. Prisen skal opp i løpet av året, men ikke i løpet av de neste 14 dagene, sa Sandvik til HegnarOnline.StatoilHydro-aksjen nyter godt av at prisen på olje stiger. Aksjen omsettes nå til 127,60 kroner, opp 1,83 prosent, etter at den begynte dagen ned.