Obama sender oljen videre opp

Optimisme rundt Obamas stimuliplan sender prisen på olje opp.

Barack Obama - Foto: Scanpix

Et fat nordsjøolje med leveranse i februar omsettes for 47,65 dollar per fat, mens høyeste notering kom i dag på 47,65 dollar per fat. WTI-oljen handles på 47,02 dollar per fat, med dagens høyeste notering på 48,56 dollar per fat.Obamas flyttelass er på vei inn i Det Hvite Hus. Se video her!Obama-optimisme I sin første tale i 2009, presenterte kommende president Barack Obama sin plan til hvordan han skal redde en skadeskutt amerikansk økonomi. Planen kom frem i Obamas ukentlige radio/Youtube-tale.- Mitt primære mål er å skape 3 millioner nye jobber, hvor 80 prosent av disse er i den private sektoren, sa Obama i talen.Se hele talen her:- Økonomer fra hele det politiske spekteret er enige om at hvis vi ikke handler raskt og vågalt, kan vi se en mye dypere økonomisk nedtur, sa den kommende presidenten i talen.Slik skal jobbene skapes:

  • Gjenbygge veinettet, broer og offentlige byggGjenbygge veinettet, broer og offentlige bygg
  • Satse på energisparende bygg og fornybar energiSatse på energisparende bygg og fornybar energi
  • Digitalisere helsevesenetDigitalisere helsevesenet
  • Ikke øke skattene til mellomklassenIkke øke skattene til mellomklassen
Optimismen sprer seg til analytikere - Obamas stimulipakke kom inn høyere enn ventet, og er mer rettet mot skattekutt enn ventet. Dette er positivt for dollar-sentimentet, men bevegelsene vi ser kan være overdrevet som følge av tynt volum, sier valutastrategen Adam Cole til Bloomberg.Styrkeforholdet mellom dollar og euro kan du følge på HegnarOnlines Market watch-side.