Oljeprisen opp som en rakett

Det tok av i oljemarkedet på årets siste dag. Feil på forsiden på HegnarOnline.

Foto: PA Resources

Prisen på råoje steg hele 14 prosent i New York nyttårsaften, blant annet som følge av short-inndekning. MarketWatch viser til at traderne tok nye posisjoner i forkant av inngangen til et nytt år. De spekulerer i at oljeprisen kan ha nådd bunnen. Frykten for at Russland ville stoppe tilførselen av naturgass til Ukraina bidro også til oppturen.Råolje for februar-levering steg 5,57 dollar til 44,60 dollar fatet på New York Mercantile Exchange. I løpet av dagen var pirsen helt nede i 36,94 dollar per fat.Til tross for onsdagens rally har oljeprisen falt 54 prosent i 2008, det største årlige fallet siden handelen startet i New York i 1983.Brent-oljen omsettes for 44,25 dollar fatet.OBS! Det har sneket seg inn en feil under nøkkeltallene på forsiden på HegnarOnline. Oljeprisen er ikke 48,01 dollar.