Oljeprisen over 50 dollar

Nordsjøoljen passerte mandag kveld 50-dollargrensen.

Foto: Scanpix

Et fat nordsjøolje med leveranse i februar omsettes for 49,35 dollar, ned fra dagens topp på 50,05 dollar per fat. WTI-oljen på februar-kontrakt omsettes for 48,49 dollar per fat.Det er hovedsaklig uroen på Gaza-stripen som påvirker oljeprisen opp i 2009, da mange frykter at situasjonen vil skape ytterlig uro i Midt-østen.- Problemene i Gaza har gjort markedet nervøst, sier en risikoanalytiker til Bloomberg.Bakkestryker En kolonne med israelske militærkjøretøy, støttet av kamphelikoptre, gikk lørdag inn nord på Gazastripen.I løpet av lørdagen har Israel gjennomført en rekke luftangrep på Gazastripen, og det ble for første gang under militæroffensiven skutt med artilleriild inn mot området.Obama I sin første tale i 2009, presenterte kommende president Barack Obama sin plan til hvordan han skal redde en skadeskutt amerikansk økonomi.- Obamas stimulipakke kom inn høyere enn ventet, og er mer rettet mot skattekutt enn ventet. Dette er positivt for dollar-sentimentet, men bevegelsene vi ser kan være overdrevet som følge av tynt volum, sier valutastrategen Adam Cole til Bloomberg.Styrkeforholdet mellom dollar og euro kan du følge på HegnarOnlines Market watch-side.