Oljeprisen stiger over én dollar

Noe av det tapte er hentet inn.

Foto: iStockPhoto

Et fat nordsjøolje med leveranse i februar omsettes for 46,83 dollar, opp fra dagens bunn på 45,31 dollar per fat.WTI-oljen stiger fra bunnen på 42,06 dollar per fat til 43,16 på januar-kontrakten.Oljesmell onsdagOljeprisen stupte i går i etterkant av de mye omtalet oljelagertallene.De amerikanske oljelagrene økte med 6,7 millioner fat til 325,4 millioner fat i forrige uke, mens det var ventet å stige med 0,9 millioner fat.Bensinlagrene er på 211,4 milloner fat, opp 3,3 millioner fat, mens de var ventet å stige med 1,1 millioner fatDestilatlagrene er på 137,8 millioner fat, opp 1,8 millioner fat, mens de var ventet å stige med 1,5 millioner fat.Oljelagertallene fra Department of Energy er en av de ytterst få konkrete statistikkene oljebransjen har over tilbud og etterspørsel av olje, og derfor har de til tider stor innvirkning på oljeprisen.