Oljepriskollaps onsdag kveld

Nøkkeltall satte stopper for oljepris-oppturen.

Foto: iStockphoto

Oppbyggingen av de amerikanske oljelagrene gjorde sitt for å sende oljeprisen ned onsdag kveld. Et fat nordsjøolje med leveranse i februar omsettes for 45,86 dollar, ned 9,24 prosent. WTI-oljen endte ned utrolige 12,35 prosent til 42,58 dollar per fat.Fallet i WTI-oljen er det største på syv år, ifølge Bloomberg.Lagertallene De amerikanske oljelagrene økte med 6,7 millioner fat til 325,4 millioner fat i forrige uke, mens det var ventet å stige med 0,9 millioner fat.Bensinlagrene er på 211,4 milloner fat, opp 3,3 millioner fat, mens de var ventet å stige med 1,1 millioner fatDestilatlagrene er på 137,8 millioner fat, opp 1,8 millioner fat, mens de var ventet å stige med 1,5 millioner fat.Tallene kommer fra Department of Energy i USA.