På to dager har oljeprisen trynet

Tirsdag sniffet oljeprisen på 52 dollar fatet. Snaue to dager senere har det sorte gull trynet. Slik utvikler markedet seg torsdag morgen.

Foto: Scanpix

Tirsdag ettermiddag ble nordsjøolje med levering i februar omsatt for rundt 51,50 dollar på det meste, og utviklingen på Oslo Børs var sterkt påvirket av dette.Snaue to dager senere har bildet forandret seg rimelig kraftig, og Oslo Børs fikk i går kjenne hvor mye oljeprisen har å si for hovedindeksen.Et fat nordsjøolje med leveranse i februar ble i går kveld omsatt for 45,86 dollar, ned 9,24 prosent, mens WTI-oljen endte ned hele 12,35 prosent til 42,58 dollar per fat.Fallet i WTI-oljen er det største på syv år, ifølge Bloomberg.Torsdag morgen handles olje litt høyere enn disse nivåene. Et fat nordsjøolje ligger nå på 46,25 dollar per fat, mens WTI-oljen omsettes for 43,14 dollar fatet.Begge typer er følgelig litt opp fra gårsdagen bunn, nordsjøoljen 0,85 prosent og WTO-oljen 1,20 prosent.Noe av bakgrunnen for gårsdagens kraftige fall var tall fra de amerikanske oljelagrene som viste en økning med 6,7 millioner fat til 325,4 millioner fat i forrige uke.Oljelagrene var ventet å stige med kun 0,9 millioner fat.