Putin beordrer ytterligere gasskutt

Russlands statsminister Vladimir Putin ber energigiganten Gazprom umiddelbart redusere gassforsyningene som går via Ukraina til Europa.

President Dmitrij Medvedev og statsminster Vladimir Putin - Foto: Scanpix

- Start kuttene fra og med i dag, sa Putin til Gazproms administrerende direktør Aleksej Miller mandag. Miller hadde da orientert Putin om en plan om å redusere forsyningene av naturgass som leveres via Ukraina.Ifølge nyhetsbyrået AFP går planen ut på å kutte like mye som Russland anklager Ukraina for å ha stjålet. Miller hevder at Ukraina siden 1. januar har forsynt seg med 65,3 millioner kubikkmeter gass som skulle ha gått til kunder i Europa.Gazprom anklager Ukraina for å stjele gass fra rørledninger som går til Europa, noe Ukraina har avvist.