Ser ikke lenger aksjeoppside på 417 prosent

Meglerhus halverer kursmålet på RXT etter resultatvarsel og emisjon.

Foto: Scanpix

RXT sendte nylig ut et resultatvarsel og gjennomførte en emisjon. Ifølge DnB NOR Markets ser hovedproblemet ut til å ligge i utvidelsen av kapasiteten. Selskapet er ifølge meglerhuset ledende innen sin nisje av seismikkmarkedet med en andel på 60 prosent. De har i tillegg en kontraktsdekning på rundt 80 prosent for 2009.- Risikoen ligger i hovedsak i prosjektgjennomføringen. Vi ser en betydelig oppside i aksjen, men det er samtidig risiko for ytterligere finansieringsbehov dersom det oppstår uforutsette operative problemer eller forsinkelser, heter det i dagens oppdatering.DnB NOR Markets har en kjøpsanbefaling på RXT, men tar kursmålet ned fra 30 til 15 kroner per aksje.Dagens notering er 5,80 kroner, opp 1,8 prosent.Det gamle kursmålet tilsvarte en potensiell oppside på 417 prosent, mens den nye oppsiden er på 159 prosent.