Sjokktall fra USA

Oljelagrene steg mye mer enn noen ventet, og analytikeren tror oljeprisen vil falle som følge av dette.

Foto: Scanpix

De amerikanske oljelagrene økte med 6,7 millioner fat til 325,4 millioner fat i forrige uke, mens det var ventet å stige med 0,9 millioner fat.Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets mener at prisen på olje trolig vil falle utover kvelden som følge av tallene.Prisen på et fat nordsjøolje med leveranse i februar falt fra 49,9 dollar per fat til 48,35 dollar per fat øyeblikkelig etter tallene ankom.- Det er ikke før etter en drøy halvtime vi ser effekten på oljeprisen, sier Nils Hvatum i DnB NOR Markets til HegnarOnline.Utviklingen på Oslo Børs gikk fra vondt til verre, da Hovedindeksen er ned 5,54 prosent til 237,34 poeng. StatoilHydro-aksjen er ned 6,03 prosent, mens Seadrill faller 7,62 prosent.Bensinlagrene er på 211,4 milloner fat, opp 3,3 millioner fat, mens de var ventet å stige med 1,1 millioner fatDestilatlagrene er på 137,8 millioner fat, opp 1,8 millioner fat, mens de var ventet å stige med 1,5 millioner fat.Tallene kommer fra Department of Energy i USA.