Skal tjene grovt på å leie supertankere

Oljeselskapet Shell har allerede gjort det, og nå følger de andre etter. Slik skal de leie 35 supertankere og på den måten tjene millioner i et tøft marked.

Front Commander - Foto: Frontline

HegnarOnline har tidligere skrevet om oljeselskapet Shell, som har ankret opp en tankbåt med så mye som 80 millioner dollar i olje, solgt på futures-kontrakter som ligger langt over dagens oljepris, også kalt contango.Nå følger de andre etter. 25 tankere er allerede blitt hyret i lagringsøyemed og så mange som 10 såkalte supertankere skal nå i tillegg være etterspurt til dette formålet.Totalt planlegges det at 35 supertankere vil bli brukt til lagring av olje, noe som tilsvarer sju prosent av alle slike tankere i verden. Mengden av olje disse til sammen kan romme skal alene være nok til å forsyne EU i 5 hele dager.Det er Frontline, verdens største eier av supertankere, som melder dette onsdag, heter det fra Bloomberg.