Spår konkurser, kollaps i tank og vil shorte to aksjer

- Oljeprisen er tilbudsdrevet. Det betyr at vi kan få en oljepris ned i 20 dollar fatet, sier hedgefondforvalter Morten Astrup. Han trekker frem to kjøpskandidater, flere bransjer han vil være svært forsiktig med og to shortkandidater.

Foto: iStockphoto

- Oljeprisen er tilbudsdrevet og ikke etterspørselsdrevet. Det betyr at vi kan få en oljepris ned i 20 dollar fatet, sier hedgefondforvalter Morten Astrup i Storm Nordic Fund til Finansavisen.Han tør ikke røre bankaksjer, men vil være long i aksjer som tåler en oljepris ned mot 10 dollar fatet og trekker frem aksjene Prosafe og Prosafe Production.Han uttaler også til avisen at han vil være forsiktig med oljeservice fordi mange aktører vil gå konkurs, og at OPEC's produksjonskutt går mest ut over stortank. Astrup tror vi kan få en kollaps i tankmarkedet.- Jeg vil shorte Frontline og Mærsk, sier han.Hele børsintervjuet med hedgefondforvalter Morten Astrup i dagens Finansavisen. Her trekker han også frem en bransje med muligheter.