StatoilHydro før skjema

- Vi har startet produksjonen fire måneder før planen takket være en effektiv prosjektgjennomføring, sier StatoilHydro-direktør.

Illustrasjon som viser karbonlagring ved Sleipner - Foto: Alligator film /BUG / Statoil

StatoilHydro opplyser at undervannsfeltet Yttergryta har startet produksjonen av gass mot Åsgard-feltet i Norskehavet, knappe åtte måneder etter at planen for utbygging og drift (PUD) ble godkjent.Feltet har gått fra funn til produksjon på halvannet år, og første del av havbunnsanlegget var allerede på plass før leteboringen begynte.- Vi ville komme i gang med produksjonen så raskt som mulig for å bidra til å opprettholde produksjonsstrømmen fra Åsgard-feltet, sier Svein Hatlem, produksjonsdirektør for Åsgard, i meldingen.Den raske realiseringen fra funn til produksjon har vært mulig fordi kunnskapen om undergrunnen i området er god, og det har vært mulig å knytte opp havbunnsanlegget mot den eksisterende infrastrukturen på Åsgard-feltet.- Vi har startet produksjonen fire måneder før planen takket være en effektiv prosjektgjennomføring, sier Hatlem.De utvinnbare reservene i feltet er på rundt elleve millioner fat oljeekvivalenter.