USA ber Russland gjenoppta gassleveransene

USA oppfordrer Russland og Ukraina om å komme til enighet om en ny avtale, slik at gassleveranser til Ukraina kan gjenopptas så fort som mulig.

En arbeider på et Gazprom-anlegg - Foto: Scanpix

Reaksjonen fra Det hvite hus kom etter at den russiske energigiganten Gazprom torsdag formiddag kunngjorde at leveransene til nabolandet har stanset.- Vi håper at Russland og Ukraina vil komme til enighet om gammel gjeld og en framtidig ordning for gassleveranser, sier Det hvite hus' talsmann Gordon Johndroe i en pressemelding.Videre oppfordrer Johndroe på vegne av USAs president George Bush at begge parter tar hensyn til hvilke humanitære konsekvensene et kutt av gassleveringene vil få.- En forutsigbar strøm av energi til Ukraina og resten av Europa på markedsbaserte betingelser er helt essensielt for stabilitet i det regionale og globale energimarkedet, sier Johndroe. (©NTB)