Iran starter opp atomkraftverk

Iran vil onsdag starte første fase av driften ved sitt første atomkraftverk.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad - Foto: Scanpix
Energi

Iran vil onsdag starte første fase av driften ved sitt første atomkraftverk. Deler av kraftverket i Bushehr ved Persiabukta tas i bruk under et besøk fra Russland, melder det iranske nyhetsbyrået IRNA.Sjefen for det statlige russiske kjernekraftselskapet Rosatom, Sergej Kirijenko, vil være til stede ved oppstarten, het det i meldingen søndag. Russland har hjulpet iranerne med byggingen av kraftverket i Bushehr.Iranernes kjernefysiske virksomhet møter sterk skepsis i vestlige land. Disse landene mistenker Iran for å forsøke å skaffe seg atomvåpen, mens regjeringen i Teheran forsikrer at den bare ønsker seg atomkraftverk som kan forsyne landet med strøm. (©NTB)

Nyheter
Politikk