Bellona: SV binder seg til masta

SV-leder Kristin Halvorsen har bundet seg fast til masta i kampen om oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Energi

Han er meget godt fornøyd med at Halvorsen under SV-landsmøtet torsdag lovet å sørge for at det ikke blir oljeutvinning i det miljøbevegelsen beskriver som sårbare områder.- Etter dagens landsmøtetale blir det umulig for SV å være med på å åpne for oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen, uten å miste enhver miljøpolitisk troverdighet. Hennes landsmøtetale forplikter, sier Hauge.Bellona er også tilfreds med oljefondets miljøinvesteringsprogram, som finansministeren og SV-lederen fortalte om i sin landsmøtetale.- Fondet er helt i tråd med hva vi foreslo for regjeringen i vår høringsuttalelse om petroleumsfondet, sier han.Miljøinvesteringsprogrammet skal ha en startkapital på 10 milliarder kroner. (©NTB)

Nyheter
Politikk