Betydelig oppgang i Asia

Det er en god start på børsuka i Asia. Oljeaksjene stiger i Tokyo.

Foto: AP
Energi

Omtrent en time før markedene begynner å stenge i Asia, er børsene betydelig opp. Nikkei 225 i Tokyo er opp 2,85 prosent til 8.172, og har da brutt 8.000-grensen. Hang Seng i Hong Kong stiger 3,13 prosent, mens den betydelig mindre børsen i Shanghai, CSI300, er opp 2,06 prosent.Følg med på utviklingen i sluttminuttene her- Aksjer bygger grunnmuren for et nytt bullmarked, sier en forvalter til Bloomberg.Den japanske finansgiganten Mitsubishi UFJ Financial Group skal stenge ned 55 filialer, og si opp en betydelig mengde ansatte. Aksjen stiger 4,5 prosent.Olje Et fat nordsjøolje på maikontrakt omsettes for 51,90 dollar, opp 1,33 prosent i dag.Oljeraffinøren, Nippon Mining, stiger 7,3 prosent i Tokyo, mens Nippon Oil Corp er opp 6,6 prosent, så stiger Showa Shell Sekiyu 5,9 prosent.

Nyheter
Børs